dilluns, 29 de setembre del 2008

el bloc puja



El proper diumenge 5 d’octubre els nacionalistes de la Vall d’Albaida pujarem, un any més, al Benicadell, i ja en van catorze. Com cada any, el diumenge abans al 9 d’octubre -Dia Nacional del País Valencià-, el Bloc coronarà el cim del Benicadell i desplegarà una gegantesca senyera, la senyera reial de Jaume I que ens agermana amb altres pobles amb qui compartim llengua i tantes altres coses. És un acte símbòlic, de gratitud si voleu, i més enguany que commemorem el 800 Aniversari del naixement del rei fundador del Regne de València.

La veritat és que resulta emocionant, jo sempre dic que hi falta el so d’una xirimita i un tabal acaronant, al vent, aquell acte identitari, quasi de rebeldia, perquè al pas que anem... Però estaria molt bé que, el 9 d’octubre, cadascú a les nostres cases, tragués al balcó la senyera reial, que hauríem de reclamar, també, com a nostra, perquè ho és, i veure-la onejar al costat de la senyera coronada. Sense complexos, sense temors, amb la cara ben alta.

Espere que el diumenge vinga molta gent al Benicadell, ja sabeu, a les 9 del matí a la casa dels guardes, i poc a poc, cap a la cava, a esmorzar, per arribar al cim, més o menys, cap a les 12 del mig dia. Esteu totes i tots convidats, i si teniu xiquetes i xiquets, que sempre en venen molts, els fareu passar un dia inoblidable. Qui vulga, després pot arrematar el matí amb una paella amb els amics i les amigues del Bloc de la Vall d’Albaida, enguany, a la Casa de Cultura de Salem(cal reservar 962918209: 20 € majors i 10€ xiquets).

1 comentari:

Anònim ha dit...

jajaja paletos... normal k ningu vulga asistir, amb la merda de senyera k porteu qualquiera fa lesfors de muntarla jajaja...