dijous, 3 de març del 2011

biblioteca pública municipal enric valor


El proppassat 24 de febrer el Bloc de Salem proposava en el Ple ordinari de l'Ajuntament que la recentment renovada Biblioteca Municipal dugués el nom d'ENRIC VALOR. La moció fou aprovada per la totalitat dels seus set components(3PP, 3PSOE i 1Bloc).
El regidor del Bloc va argumentar que Enric Valor fou un dels novel·listes valencians més importants del segle XX i que la seua tasca com a gramàtic, juntament amb Manuel Sánchis Guarner i Carles Salvador, contribuí de manera decisiva i contundent a normativitzar el valencià. A més a més, enguany, ha estat declarat per L'Acadèmia Valenciana de la Llengua Any Enric Valor.I totes les Trobades d'Escola en Valencià, que a partir de la primavera ompliran els nostres pobles de xiquets/xiquetes i pares/mares a favor del valencià, li seran dedicades i retran homenatge.
Pensem que este fet és una manera de popularitzar, de fer arribar al poble, de donar a conèixer els nostres imtel·lectuals, artistes i gent del món de la cultura en general. Perquè són esta gent la que ens fa sentir-nos orgullosos de la llengua que parlem, la cultura a què pertanyem i, en definitiva, més sensibles davant del món que ens envolta.
Creguem, sincerament, que tots els pobles haurien d'imitar esta postura de l'Ajuntament de Salem. El que ja no sé és si esta captinença pot eixir d'altra formació política que no siga el Bloc.

4 comentaris:

Natalia Domenech Vidal ha dit...

Juli…som els teus alumnes de 4rt A Jordi i Natalia, per dir-te que ens hem fet blog!!
si t’interessa fer-nos una visita to agrairíem molt!! =)

Mercè Lloret ha dit...

Juli, és una bona noticia això de posar-li el nom d'Enric Valor a la biblioteca de Salem. Enhorabona!
Seria una bona idea fer una lectura d'algun dels seus textos.
Mercè Lloret

Anònim ha dit...

Ets un fals. Esperem vore't a la llista del PP.

Perifèric Edicions ha dit...

Salut amics!