dilluns, 7 de desembre de 2009

un tercer espai il·lusionant


Hem llgit a la premsa:
BLOC, Iniciativa i Els Verds han iniciat el camí per formar una coalició representativa del tercer espai polític del País Valencià de cara a les properes eleccions autonòmiques. Les executives de les tres formacions han aprovat esta vesprada el document redactat per una comissió negociadora, que des del passat més de setembre treballava en l’elaboració d’un pacte sòlid per a conformar una alternativa política al bipartidisme.
Este acord de coalició encara està pendent de ratificació, el proper dissabte 19 de desembre, dels consells nacionals dels tres partits, màxims òrgans de decisió.

Les tres formacions que componen el grup parlamentari Compromís a Les Corts aposten per seguir establint una opció política conjunta estable i de futur representativa del valencianisme, el progressisme i l’ecologisme d’este país.

Existeix una forta contestació ciutadana al País Valencià en contra dels governs corruptes i inoperants que estem patint. És necessari articular políticament este descontent ciutadà. A més, la greu crisi econòmica que patim ens obliga a un exercici de responsabilitat i coherència, per això BLOC, Iniciativa i Els Verds són les primeres formacions en sumar-se a la proposta de construir un espai valencià de progrés. El que es pretén és continuar sumant formacions polítiques independents, ecologistes i d'esquerres, descontentes amb el desgovern valencià i espanyol i que volen plantejar una iniciativa coherent i seriosa per al País Valencià.

Un tercer espai en la política valenciana que siga una alternativa a les polítiques nefastes del PP i la manca d'oposició d'un PSOE cada volta menys valencianista i menys reivindicatiu. El pacte està totalment obert a entitats cíviques, culturals i socials amb inquietuds i amb iniciatives i que volen treballar per millorar el País Valencià.