dimecres, 15 d’octubre del 2008

cultura és llibertat



Intentar fer cultura des d’un ajuntament arruïnat és prou més que complicat. Imaginació al poder! I això és el que està intentant fer el Bloc a Salem. Però, per als dos partits majoritaris tot sobra. Cert que la cultura és, malauradament, cara. Però, no hem de fer res? Quina culpa té la gent del poble –ens preguntem nosaltres- de què l’administració anterior fera les coses tan mal fetes i deixara les arques municipals buides?
Una altra cosa és la participació de la gent, en alguns casos desil·lusionant. La vespra del 9 d’octubre –l’únic acte que la pluja deixà realitzar- es feu una conferència: Jaume I i el 9 d’octubre. En col·laboració amb l’IEVA, Vicent Terol feu una xerrada ben interessant. A més a més, inclogué Salem entre els avatars del rei En Jaume, cosa que sempre ve de gust, vull dir, oir parlar del teu poble, o d’aqueixa història en minúscules, entre temes tan importants.
Gràcies que hi van vindre forasters, perquè del poble sols eren deu persones. Però el més decebedor de tot és la gent jove. No hi ha manera de què els interesse res. Almenys, res del que els intentem, amb gran afany, fer-los arribar: Cultura. Un gran esforç, per a uns resultats bastant esquifits.
Per altre costat, cada dia em preocupa més la reacció que estan tenint alguns energúmens del meu poble, que sabem qui són, i, desgraciadament, ens trobem amb adolescents, però que ho estan mamant, tristament, a casa. Estem trobant-nos amb certa agressivitat davant algunes propostes que, sense ànim d’ofendre ningú, estan sent contestades amb actes vandàlics. Per exemple, engalanar els edificis municipals –ajuntament i casa de cultura- els dies grans de festa amb la senyera reial, doncs, està resultant un acte difícil: ens les han cremades unes quantes vegades.
No vull fer d’aquesta acció un esdeveniment preocupant. Crec que el diàleg és la millor manera de solucionar les coses, no mai la violència. El que passa és que amb aqueixa gentoleta és difícil parlar -coses de l’edat-, però si realment a casa tingueren una altra resposta, potser les coses els anirien millor, perquè el mateix que fan ací, fan a l’Institut, complicant la vida escolar, i al professorat, clar. Per altre costat, i parlant de dialogar, no sé fins a quin punt cal parlar amb aquella gent que sols busquen profit personal –vots per al seu partit- o amb aquella altra que per edat, ara, estan en el moment d’escoltar i d’aprendre, no de donar lliçons.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si seguiu aixina segur q tindreu poc vots..y si es poseu molt farrukos tindreu problemes!!!En la pujada al benicadell es normal q no vaja gent del poble,si munteu una puta bandera de catalunya,en canvi,si portareu la valenciana.En juny porteu bones orquestes feu el favor,no merdetes de trios.Porteu trayaaaaaaaa. Si en canvi de gastar el diner k te l'ajuntament en una merda de pasacarrers de xirimites (k no asistix ningu a les pasacarres ) podrieu no malgastar aquestos diners amb aquestes gilipollaes i x lo tant podrieu fer el favor de fer algo x a la juventut iper als nens menuts i tots aques que utilitzen(les pistes,les canastes,el fronto,..etc) i pintar-lo i arreglar-lo.

salut

Anònim ha dit...

volem en aquest poble coses productives no improductives .

1 cosa imrpoductiva es anar colocant banderetes de catalunya per l'ajuntament i la casa cultura en tot cas poseu les de valència que son les que toquen , si tant vos agrada catalunya aleshores sen aneu a viure allí i ens quedarem a Salem la mar de bé .
I si dius que no nian diners i que la cultura aquesta que vosaltres feu es tan cara doncs no la feu per que ja veus tu el public que atrau les vostres iniciatives, sols nia que mirar la super pujada el benicadell per a "desplegar la senyera reial " que de tanta gent que hi hereu no hi cabieu ni en el cim del benicadell ni en el bar ja veus tu .
Dixeu estar de bovades , aquestes que aruinaran el poble mes del que esta i plantejeuse fer coses mes productives i que agraden mes al poble com per ejemple : millorar el poliesportiu que esta fet una pena , o els camins que estan fets un drap i nian alguns que es molt dificil transitar , i obriu els ulls que la gent del poble no vos vol vore i per que no hi haga agut ninguna queixa no es per que estigen conformes en el que feu .
Els unics que han demostrat la seua disconformitat han sigut la gent que ha boicotejat les banderes posades per vosaltes ( que encara que poses que son adolesents nia molta mes gent k ha intentat boicotejar-les i no soles una part de Salem que sempre te la culpa de tots els mals i no es aixi ) .
Espere que recapaciteu un poc per que estem tots molt farts de les vostres banderetes i de moltes mes coses que sols perjudiquen el poble .
Espere que en aquest escrit obriu els ulls i tame espere i desitje que a les proximes eleccion ixiu de l'ajutament a cames ajudeu-me que aço no pot continuar aixi .

Atentament un Salemer/a

Anònim ha dit...

Estic absolutament d'acord amb els comentaris anteriors.

En lloc de promocionar actes catalanistes (com la pujada de la bandera de catalunya al Benicadell), deurieu de fer coses que ajudaren a promoure al poble de Salem i el beneficiaren.

A més, no sols els joves i adolescents que anomenes estan en desacord amb la vostra política, són molts els ciutadans de Salem que opinen que deurieu de centrar-se en el que realment beneficia al poble, i no en tonteries que l'unic que fan es desprestigiar-lo. Encara que, si es això el que preteneu, ho esteu conseguint.

El que també me pareix intolerable, és que sigues capaç d'acusar, sense proves de cap tipus, a joves i adolescents de Salem. A més, no sols els acuses d'actes bandàlics, sino de consum, cultiu i venta de substàncies psicotròpiques. Aquestes acusacións són molt greus i no es deurien expressar així com així, i molt menys publicar-les. En aquest assumpte de la notícia en el periòdic, queda clara la vostra intenció de dividir i desprestigiar al poble de Salem i als seus habitants, la qual cosa me pareix absolutament despreciable.

M'agradaria que te quedara clar, que aquest comentari és un reflexe del que s'escolta cada dia pels carrers de Salem.