dilluns, 3 d’agost del 2009

estiu bloc


El secretari general del BLOC, Enric Morera, ha enviat un email a la gent del BLOC -afiliats, simpatitzants i més gent de cor valencianista-, per tancar el curs polític i desitjar bon estiu a tothom. He escollit este paràgraf:

Els temps estan canviat de forma accelerada. El Partit Popular governa el País Valencià des de fa més de catorze coincidint amb els anys de "bonança econòmica". Una economia amb bases poc productives, amb peus de fang. Nosaltres ho advertírem i ara en veiem les conseqüencies. El Govern Valencià ha tingut l'habilitat d'adjudicar-li tota la responsabilitat de la greu crisi econòmica al Govern Central i especialment a Rodríguez Zapatero com si ells no en foren responsables. Són les polítiques econòmiques sucursalistes, les dels governs de Zaplana i Camps les que ens han deixat un País arrasat. El model econòmic valencià que exhibia amb orgull el president Camps ha esdevingut en catàstrofe. Estem mal posicionats per a eixir de la crisi. Líders en deute autonòmic, desocupació i fracàs escolar. És el primer any on la balança exportadora és negativa i la pèrdua de turistes fa d'aquesta una campanya amb perspectives molt magres. I ara, per arredonir-ho el Govern Central de José Luís Rodríguez Zapatero ens atorga un finançament autonòmic que situa el País Valencià, no només per baix de la mitjana, sinó que ens situa a la cua de finançament per càpita. És incomprensible que el PSOE valencià liderat per Jorge Alarte aplaudesca una mesura humiliant i que condemna el País Valencià a patir la marginació econòmica.
Ens trobem en una cojuntura difícil, d'enorme gravetat per als treballadors i treballadores, les empreses i les famílies. El discurs oficial, entre el victimisme i l'autobombo, no s'aguanta. La realitat s'imposa i calen solucions a la gravíssima crisi econòmica, política i social.

Mentre tant, esperem que els jutges siguen íntegres i justos en la trama Gürtel , encara que el mal fet a la institució valenciana -Generalitat-, això, ja no hi ha qui ho repare. Però pareix ser que els dóna igual. Per altre costat, i com diuen al meu poble, si un ex alcalde de Salem es passeja en Mercedes i Ròlex d'or, regalats per una empresa, i ningú ha dit res, què li ha de passar a tot un President de la Generalitat?

1 comentari:

DE TOT UN POQUET ha dit...

Açò ja passa de castany obscur. No sé què pensar. Ningñu no tindrà una miqueta de coneixement per tal de vore el mal que estan fent a esta terra? Pense que no. BOna vesprada.