dijous, 16 de setembre del 2010

adéu i gràcies


El nostre regidor, Rafa Fenollar, deixa el seu càrrec a l'ajuntament de Salem. Un fatal accident -ictus cerebral- ha obliagat al regidor del BLOC a abandonar la seua tasca al Consistori Municipal. Ha aprofitat les festes patronals per acomiadar-se de la gent. Ha sigut emocionant veure com en el passacarrer del dia el Miracle de Sant Miquel, que representa l'ajuntament, els xiquets i les xiquetes del poble se li acostaven per saludar-lo, perquè Rafa -no oblidem que és mestre- ha sigut el regidor que amb els més menuts ha fet una gran quantitat d'activitats infantils. Però la gent major també se li acostava, emocionada, a desitar-li salut i ànims.
Deixem ací l'escrit que Rafa publicava al llibre de festes i amb què s'acomiadava:

Deia l’escriptor mallorqui Blai Bonet(Santanyí 1926-1997) que allò important no són les coses, sinó el camí que mena cap a les coses. Camins no sempre fàcils per on transitar, amb més d’un entrebanc que ens fa entropessar, però que amb constància i esforç hem de ser capaços d’anar superant per arribar, si més no, a una cruïlla de camins per començar-ne un altre de nou.
Vaig tindre el plaer d’encetar un nou camí en la meua vida, la tasca a l’ajuntament de Salem, ara fa quasi quatre anys. Me’n vaig adonar de la seua dificultat d’immediat, però no per això havíem de tancar veles i ací pau i allà glòria. No. Calia posar-se a la feina, perquè teníem un compromís amb el nostre poble. Ha estat un camí difícil, la feina era molta, delicada i complicada, les mans poques. Alegries quasi que cap, els disgustos dia sí i dia també. Però no per això havíem d’escórrer el bulto. Han estat moltes les actuacions, fruit d’un gran treball i esforç, primer amb Maite i ara amb Fernando, actuacions no sempre compreses, amb decisions difícils de prendre però que sempre han tingut darrere un únic objectiu: Salem i la seua gent o el que és el mateix: millorar la qualitat de vida del nostre poble, però dins d’un ordre. El pitjor de tot potser hagen estat les calúmnies que hem hagut de suportar, involucrats sense saber-nos-en de res, contra les quals difícilment es pot u defendre.
Eixe camí de la política municipal fa un any es va veure truncat per un circumstancial accident personal que m’ha apartat del poble més temps del que en principi esperàvem. Encara que no hem descuidat les nostres tasques a l’ajuntament i hem estat ahí, fent camí, perquè tenim unes obligacions, un compromís amb el poble. Però, pensem que el millor per al nostre poble és que hi haja una representació més directa al consistori, amb una veu més present, i és per això que em veig obligat a dimitir de la meua acta com a regidor i ara, amb la tardor, una altra persona s’encarregarà de continuar el camí, fent el treball encetat.
He estat molt agust treballant pel poble des de la política municipal de la mateixa manera que des d’altres àmbits; estic satisfet de tot el que hem fet, però que no ha estat suficient. Moltes coses s’han quedat en el tinter. D’ara en davant Déu dirà, perquè el camí continua i no sabem on ens aturarà.
Gràcies per la vostra comprensió i la vostra estima. De tot cor us desitge que sigueu molt feliços. Bones festes!

Rafael Fenollar i Banyuls.
1r Tinyent d’Alcalde
Regidor de cultura i festes.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan de mal has fet al nostre poble!

DE TOT UN POQUET ha dit...

És vergonyós que, en les circumstàncies físiques per què està passant l'amic Rafa, algú, emparant-se en l'anonimat siga capaç d'escriure el que podem llegir dalt. Encara diré més: la mateixa frase defineix la qualitat de qui l'ha escrita.

I pel que fa a Rafa, estigues tranquil que sempre ens tondràs fent-te costat (i ho saps ben bé).
Àngel

Anònim ha dit...

Vergonya em donaria a mi fer eixa clase de comentaris quan una persona ho està passant malament... en fi, hi ha gent de tota classe... per desgràcia.

Anònim ha dit...

Molta gent estem amb tu Rafa. La llibertat només s'adquireix amb la pràctica. N'hi ha però gent que no en sap fer ús. Per alguna raó serà. Ell mateix es desqualifica Una forta abraçada i els millors desitjos.

salva ha dit...

Mal fa aquell que s'amaga al darrere d'un anonim, i mai una persona que dona la cara i mes amb un carrec public. Es veritat que no hauras governat a gust del anonim que'l desprecia i a bon segur de molts altres, pero ningu es queixarà com l'anonim (Per falta d'identitat o cobardia)del primer escrit.

Anims Rafa mai plou a gust de tots, el mes gran es la teua consciencia tranquila que pots tindrer per la teua tasca tant profesional com politica.

I com diuen a la vall els de davant son mestres per als que venen darrere.

Un afectuos abraç, Rafa.