dijous, 16 de juny del 2011

parlament del regidor del bloc de salem en la sessió d'investidura


Després de prendre possessió tots els regidors i ser nomenat l'alcalde el popular Fernando Hernández, per haver aconseguit majoria absoluta, el Sr. Alcalde, abans del seu parlament d'investidura, donà la paraula als grups de l'oposició, de la qual sols en feu ús el regidor del BLOC-COMPROMÍS i que tot seguit deixem ací penjada:

Sr. Alcalde, Sra. Secretària, Srs. Regidors, senyores i senyors:
És per a mi una gran satisfacció poder entrar a formar part de la Corporació Municipal del meu poble de la mà del Bloc-Coalició Compromís, de fet, és un dels honors més grans que m’ha regalat la vida.

Supose que no haurà sorprés el fet de què el Bloc de Salem ens hàgem votat nosaltres mateixa en el moment de l’elecció de l’alcalde, encara que la majoria resultant de les eleccions del 22 de maig havien deixat clara la decisió del nostre poble. Però per respecte a la gent que ens va concedir el vot al Bloc de Salem-Coalició Compromís i per decisió del nostre col•lectiu, volem deixar clara la nostra postura des d’un principi en el nou ajuntament.

Sr Alcalde, durant estos quatre anys vosté té el compromís de vetlar pels veïns i les veïnes de Salem, el seu càrrec l’obliga a treballar per aconseguir millors quotes de qualitat de vida per a la gent del nostre poble, sense oblidar la cultura, l’educació i apostar fermament pels joves i els xiquets, no deixant de costat la gent major. Durant estos quatre anys vosté té el deure de complir el que ha promés en els seu programa electoral, amb el qual, amb sorpresa i gratament, tant coincidim, com vam poder comprovar. Així, Sr alcalde, nosaltres des de l’oposició no farem més que recordar-li quines han sigut les seues promeses amb el poble de Salem, perquè si vosté acomplix el que va dir, nosaltres, el Bloc-Compromís, també estarem portant endavant el nostre programa electoral.

Acceptem el paper d’oposició que el poble ens ha atorgat, però entenem el paper d’oposició des d’un punt de vista constructiu. Este poble, fins ara, no ha tingut mai una oposició seriosa, una oposició constructiva, una oposició que haja treballat per Salem , fins ara, l’oposició al nostre poble sempre ha estat a l’espera de què els tocara manar a ells. Bé, doncs, nosaltres no actuem així, per això estem en contra de les “xicotetes dictadures” que són les majories absolutes.

Esperem Sr. Alcalde que vosté no faça ús i abús del seu poder i que ens escolte a l’oposició que sempre estarem ahí, al seu costat, per ajudar-lo en tot allò que creguem que siga construcctiu per al nostre poble, però també, per a oposar-nos de manera ben contundent i fermament a tot allò que vaja contra la nostra manera de pensar i d’actuar com a salemers i com a valencians.

No voldria acabar estes paraules sense fer referència, Sr Alcalde, als incidents que en estos dies estan enterbolint la convivència entre els valencians i les valencianes. I no sols em referisc al moviment 15M, que tan brutalment va ser tractat el passat dia 9 a les portes de les Corts Valencianes per manifestar lliurement la seua oposició als membres del seu partit, imputats en casos de corrupció, i que anaven a ser, i han sigut, nomenats Diputats a les Corts Valencianes, sinó, també, a l’atac contra el valencià que el Conseller d’Educació, en funcions, Alejandro Font de Mora, també del seu partit, està a punt donar a la llengua dels valencians, baix el pretext d’un ensenyament plurilingüe, contra el qual estem tots els docents, ampes, sindicats d’ensenyament, universitats, partits polítics de l’oposició, etc i així i tot, i sense cap consens, el seu partit està duguent avant una proposta que naix ja morta. Enfrontant-se a tots, no és forma de començar la nova legislatura.

Sr Alcalde, en nom del Bloc de Salem-Coalició Compromís, enhorabona per l’èxit obtés en estes eleccions, conte amb nosaltres, si la seua majoria absoluta li deixa veure en perspectiva de futur, com li he dit, estarem sempre ahí, vetlant pels interessos dels salemers i les salemeres.

Moltes gràcies.

2 comentaris:

DE TOT UN POQUET ha dit...

M'ha agradat. Hauria d'haver estat una miqueta més (però no era el moment adient), ja tindràs temps (encara que seria molt millor per a totes i tots no arribar a aqueixa situació). Pel que fa a la duresa, em referia a l'actuació que té el PP al llarg dels anys que ens (des)governa i el que segueix planificat. No em referia per a res al PP de Salem.

Anònim ha dit...

Amen.